Bağcılar Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’na kurulan stantta, üniversite tercih sürecindeki gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Uzmanlar, öğrencilerin tercihlerini bilinçli bir şekilde yaparak geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı oluyor. YKS tercih döneminin gençlerin geleceğini belirleyen en önemli süreçlerden biri olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, “Öğrencilerimize ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti sunarak en doğru üniversiteyi ve bölümü seçmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.
Bağcılar Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda tercih danışmanlık standı kurdu. Sınav sonuçlarıyla tercih merkezine gelen üniversite adayları, alanında uzman danışmanlar tarafından karşılanıyor. Adayların ilgi alanları, puanları ve başarı sıralamaları dikkate alınarak kendilerine en uygun tercihleri yapmaları konusunda rehberlik ediliyor.
Önemli bir kararın eşiğindeler
Gençlerin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, “Öğrencilerimize eğitim hayatlarının her aşamasında destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemiz bünyesindeki kütüphanelerimiz ve etüt merkezlerimizde YKS’ye hazırlanmaları için uygun çalışma ortamlarını oluşturduk. Sınav öncesinde de YKS başvuru ücretlerini karşıladık. Şimdi ise geleceklerini şekillendirecek önemli bir kararın eşiğinde olan gençlerimizin tercih sürecinde ücretsiz danışmanlık hizmetimizle yanlarındayız. Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimizin kendileri için en doğru üniversiteyi ve bölümü seçmelerine yardımcı oluyoruz. Hayallerine giden yolda yapacakları tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Üniversiteye yerleşen öğrencilerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da başarı bursu vereceğiz. Tüm öğrencilerimizi Bağcılar Meydanı’ndaki tercih danışmanlık noktamıza bekliyoruz” dedi.
Tercih danışmanlık standı, 10 Ağustos’a kadar her gün 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek.
BAĞCILAR BELEDİYESİ


Bakan Gürlek: “687 Kişinin Vatandaşlığının İptali İçin Yasal Süreç Başlatıldı”
2026 Yılında 525 Hakim Ve Savcı Hakkında Esasa İlişkin Karar Alındı, 84 Meslekten Çıkarma Cezası Uygulandı
Sağlık Bakanı Memişoğlu Kaymakam Adaylarıyla Bir Araya Geldi
Bağcılar’da 7 Bin 600 Asansör Denetleniyor
İletişim Başkanı Duran’dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suudi Arabistan ziyaretine ilişkin açıklama
İBB’nin Teknoloji İştirakleri Bilişim 500 Listesinde
Bakan Gürlek: “Kanun Teklifinde Kimseye Özel Statü Tanınmıyor”