Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Dış İlişkiler Komisyonu üçüncü toplantısını Birlik hizmet binasında gerçekleştirdi.
TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan’ın yönetiminde yapılan toplantıda “Yerel Diplomaside Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)” ve “İyi Uygulama Örnekleri” konularına odaklanıldı. Toplantıya; İstanbul, Gaziantep, Antalya ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile Nevşehir ve Büyükçekmece Belediyelerinden yöneticilerin yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği ve STK temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasında kardeş şehir ilişkilerinin verimliliğine ilişkin değerlendirmelere yer veren Arslan, TBB’nin belediyelerin uluslararası ağlarda aktif olması için çalışmalar yürüttüğünü ve yeni oluşumları belediyelere tanıttığını kaydetti. Kardeş şehirlerin birbirlerine yalnızca mali konularda değil, farklı alanlarda danışmanlık desteği verebildiğine dikkati çeken Arslan, bu ilişkilerin daha etkili olması için izlenecek yol ve yöntemlerin komisyonda tartışılacağını belirtti. Arslan, TBB tarafından nisan ayında İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’ndeki izlenimlerine değinerek, kardeş şehir listelerinin doğru verilerle yeniden hazırlanması ve etkin hale getirilmesi için çalışma yürüteceklerini bildirdi.
SKA’larının yerelleşmesinin önemini dile getiren Arslan, SKA amaçlarının 2030 yılına kadar gerçekleşmesi için yerel yönetimlerin bu sürece mutlaka dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Dış İlişkiler Müdür V. Yahya Can Dura’nın yerel yönetimlerin SKA’larındaki sorumluluklarına ilişkin sunumunda, belediyelerin sürdürülebilir kalkınma amaçlarını hayata geçirmesi, stratejik bütünlük, kurumsal sahiplenme ve çok paydaşlı iş birliğine dayalı bir yönetişim modeli gerektirdiğine vurgu yaptı. Dura, sunumunda “SKA’ların yerelleşmesi” ve “Gönüllü Ulusal Gözden Geçirme Süreci” gibi başlıklara da temas etti.
TBB


Bakan Kurum: Deprem Bölgesi Tam Bir Devlet-millet Başarı Hikayesidir
Sanayide Yeşil Dönüşümün Yol Haritası Devreye Giriyor
Emrah Özdemir’den TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’na Ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli branşlarda madalya kazanan sporcuları kabul etti
“Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme ulaştırmak birincil önceliğimizdir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüşmesine ilişkin açıklama
Park tamam sırada iki spor sahası var