REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Bahçelievler Haber

7. Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu İçin Protokol İmzalandı

7. Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu İçin Protokol İmzalandı
3 views
16 Temmuz 2025 - 17:06

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ile Ankara Üniversitesi Ernst Reuter İskan ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun protokol imza töreni TBB hizmet binasında gerçekleştirildi.

“Demokratik ve Sosyal Belediyecilik” ana başlığıyla 10-12 Aralık tarihleri arasında Ankara’da yapılacak sempozyumun protokolüne, TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik imza koydu.

Sempozyumun yerel yönetimlerle ilgili düzenlemelerin gündemde olduğu bir dönemde yapılacak olmasının önemine dikkati çeken TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız, “Yerel yönetimlerle alakalı demokrasi ve özerklik kavramının çok tartışıldığı bir döneme denk gelmesi bu sempozyumu Türkiye gündeminde daha da ilgi çekici hale getiriyor.” dedi.

Siyasal Bilgiler Fakültesinin Türkiye’deki yerel yönetimler alanındaki çalışmalara katkısını hatırlatan Yıldız, “Fakültemizin bizimle bu konuda partner olmasından; bilgi, birikim ve deneyimini bizim yerel yönetimler alanındaki tecrübemizle birleştirmesinden ziyadesiyle memnunuz.” dedi.

Yıldız sözlerinde şu ifadelere yer verdi: “Umut ediyorum ki Siyasal Bilgiler Fakültemiz, Türkiye Belediyeler Birliğinin akademik anlamda bilgi birikimini tekrar Türkiye’nin önüne taşımanın yolunu açacaktır.  Umarım bu sempozyum bundan sonraki çalışmalarımızın bir başlangıcı olur ve birlikte güzel çalışmalara imza atarız.”

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin yerel yönetimler konusundaki pozisyonunu korumak arzusunda olduğunu kaydeden Prof. Dr. Orhan Çelik, “Türkiye’de yerel yönetimler konusunda yapılan çalışmaların çok önemli bir kısmı üniversitelere bağlı. Üniversitelerde çok değerli çalışmalar var ve bunların bir kısmı da Fakültemizde yürütülüyor. Bu bakımdan Fakültemizdeki çalışmaların birlikte vücut bulması, sizin gücünüzle birleşerek kamuoyu ile paylaşılması ve kamuya hizmetin bir parçası olması bizi de mutlu edecektir.” dedi.

TBB ile iş birliğinden duydukları memnuniyetin altını çizen Çelik, “Bu protokol ile bundan sonra da çalışmalarımızın devam etmesi konusundaki hem niyetimizi hem de beklentimizi bu şekilde kayıt altına almış oluyoruz.” diye konuştu.

TBB

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

izmir escortadana escortescort bayanantalya escortgaziantep escortbursa escortbodrum escortankara escort

güvenilir casino siteleri Ataşehir masöz istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz antalya masaj salonu