Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör örgütü PKK’nın 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’ne yönelik saldırısını önlerken şehit olan polis memuru Fethi Sekin’i anarak “Vatanımız ve bayrağımız için can veren tüm şehitlerimizin bizlere emaneti olan ülkemizi geleceğe emin adımlarla taşıyacağız.” dedi.
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sekin’in, 9 yıl önce İzmir Adliyesi’ni hedef alan hain terör saldırısını büyük bir kahramanlık göstererek önlediğini, saldırıda mübaşir Musa Can’ın da şehit olduğunu anımsattı.
Vücudunu siper ederek yüzlerce canın kurtulmasını sağlayan Sekin ile Can’ı hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Bakan Tunç’un mesajı şu şekilde:
“İzmir Adliyemizi 9 yıl önce hedef alan hain terör saldırısını büyük bir kahramanlık göstererek önleyen şehit polis memurumuz Fethi Sekin ve şehit mübaşirimiz Musa Can’ı rahmetle anıyorum.
Vücudunu siper ederek yüzlerce canın kurtulmasını sağlayan Fethi Sekin’i ve adalet teşkilatımızın değerli mensubu Musa Can’ı hiçbir zaman unutmayacağız. Aziz hatıralarına daima sahip çıkacak, gösterdikleri kahramanlıkları gelecek nesillere aktaracağız.
Vatanımız ve bayrağımız için can veren tüm şehitlerimizin bizlere emaneti olan ülkemizi geleceğe emin adımlarla taşıyacağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirerek “Terörsüz Türkiye” idealimize mutlaka ulaşacak; ülkemizi, milletimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi terörün olmadığı huzurlu bir geleceğe hep birlikte taşıyacağız.”
T.C. ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı’nda Konuştu
Adalet Bakanlığından Türk Kızılay’a Kan Bağışı Desteği
İBB, Boğaziçi’nde Usulsüz Yapılaşmaya Geçit Vermiyor
Anaokulu Öğrencilerinden Burdur İl Jandarma Komutanlığına Ziyaret Gerçekleştirildi
İsmail Baki Tuncer, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nu Ziyaret Etti
Basın Açıklaması
Bakan Tekin, Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı’na Katıldı