Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi (Mola Evi), Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın “Herkes eşit, herkes değerli” ilkesiyle engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyor. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen atölye çalışmaları ve çeşitli etkinliklerle özel gereksinimli bireylerin gelişimi ve üretme becerilerinin desteklenmesi hedefleniyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sadece özel günlerde değil her zaman yanında olduğu özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçları ve eğitimleri için çalışıyor. Bu nedenle atölyeler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin hayata katılımı, sosyalleşmesi, gündelik becerilerini kazanması ve yeteneklerini keşfetmesine olanak sağlıyor. Öğrencilerin ince ve kaba motor becerilerini desteklemeye yönelik düzenlenen mutfak atölyesi faaliyetlerine başlanan Mola Evi’nde, öğrencilerle birlikte börek ve kurabiye yapımı gerçekleştirildi.
ÖĞRENCİLER, MUTFAK ATÖLYELERİYLE ÖĞRENİYOR
Eğitimlerine gündüz saatlerinde devam eden Mola Evi, sabah 08.30-12.30 saatleri ile öğleden sonra 13.30-17.30 saatleri arasında hizmet vererek engel türü ve yaş sınırı fark etmeksizin bütün özel gereksinimli bireylere kapılarını açıyor. 131 öğrenci, 7 öğretmen, 1 psikolog ve 1 engelli bakım personelinin bulunduğu Mola Evi’nde, öğrencilere servis hizmeti de sunuluyor. Mola Evi’nde; oyun odası, 2 bireysel sınıf, duyu bütünleme, görsel sanatlar sınıfı, mutfak atölyesi ve spor salonu yer alıyor. Gerçekleştirilen mutfak atölyeleri sayesinde öğrenciler hem mutfak kültürünü tanıyor hem üretiyor hem de ekip çalışma ruhunu öğreniyor. Derslerde öğrenciler etkileşimli sohbetler eşliğinde hazırladıkları ürünleri inceleyip değerlendiriyor; elde ettikleri lezzetleri paylaşarak hem tat alma becerilerini hem de deneyim kazanımlarını zenginleştiriyor.
BBB


İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Moğolistan İçişleri ve Adalet Bakanı Sainbuyan Amarsaikhan ile Görüştü
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Moğolistan Başbakan Yardımcısı Nyamtaishir Nomtoibayar ile Görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştayın 158. Kuruluş Yıldönümü, Danıştay ve İdari Yargı Günü Töreni’nde konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Belçika Kraliçesi Mathilde ile görüşmesine ilişkin açıklama
“Özgürlükçü ve sivil bir anayasa, demokrasimizi aşağıdan yukarıya doğru inşa etmenin imkânı ile önümüzde duruyor”
İBB Yurtları Spor Şenliği Ödül Töreni Gerçekleşti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Galatasaray’ı tebrik mesajı