İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, İstanbul’un tarihi dokusunu bu bahar da milyonlarca lale ile süsledi. Şehrin en önemli yeşil alanlarında yürütülen çalışmalar kapsamında bu yıl toplam 3.580.000 adet lale toprakla buluşturularak İstanbullular için estetik bir görsel şölen hazırlandı.
İBB sorumluluk alanındaki tarihi alanlarda gerçekleştirilen düzenlemeler kapsamında bu yıl; Emirgan Korusu, Göztepe 60. Yıl Parkı, Gülhane Korusu ve Hıdiv Korusu olmak üzere dört ana merkezde yoğun bir peyzaj çalışması yürütüldü. Mevsimsel peyzaj düzenlemeleriyle estetik bir görünüme kavuşan bu alanlar, yerli ve yabancı turistlerin odak noktası haline geldi.
LALE BAYRAMI 11-12 NİSAN’DA
Baharın gelişini kutlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Lale Bayramı, bu yıl da İBB Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Kültür Dairesi Başkanlığı iş birliğinde gerçekleşiyor. 11-12 Nisan 2026 tarihlerinde Emirgan Korusu, Göztepe 60. Yıl Parkı, Gülhane Korusu, Hıdiv Korusu birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
İBB


Büyükşehir, BAYES Projesi’ne Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez ile görüştü
Ego Güvenlik Personeline Etkili İletişim Eğitimi
Sivrisinek Ergin Mücadelesinde 8,2 Milyon Hektar Alanda Uygulama Gerçekleştirildi
Deniz Aslanı – 2026 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı
Bahçelievler’de 2071 Çocuk Bisiklet Sevinci Yaşadı
İletişim Başkanı Duran, “17. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri” töreninde konuştu