Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesinin tahminlerine göre, 2050’ye kadar 2,5 milyar kişinin daha kent nüfusuna eklenmesi böylece dünya nüfusunun yüzde 68’inin şehirlerde yaşamasının öngörüldüğü kaydedildi.
1990 yılında 10 milyonun üzerinde nüfusa sahip sadece on mega kentin olduğuna işaret edilen raporda, 2030’a kadar mega kent sayısının 43’ü bulacağı belirtildi.
Asya’da nüfusun yarısının, Kuzey Amerika’da nüfusun 82’sinin ve Avrupa’da nüfusun yüzde 74’ünün şehirlerde yaşadığı kaydedilen raporda, 2050’ye kadar Hindistan’daki şehir nüfusuna 416 milyon, Çin’deki şehir nüfusuna 255 milyon ve Nijerya’daki şehir nüfusuna 189 milyon kişinin ekleneceği tahminine yer verildi.
Raporda ayrıca 2028’e kadar Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’nin nüfusunun (29 milyon) Japonya’nın başkenti Tokyo’nun nüfusunu (37 milyon) geçmesinin beklendiği ifade edildi.
AA


Camide Kentsel Dönüşüm Toplantısı
İstanbul Afad’ın Kentsel Dönüşüm Sunumunda Bahçelievler Öne Çıktı
İstanbul’a Soğuk Ve Yağışlı Hava Geri Geldi
Trabzonspor, Freiburg Karşısında
Beşiktaş, Celtic Karşısında
“21 ilde düzenlenen operasyonlarda vatandaşlarımızı 464 milyon TL dolandırdığı tespit edilen 327 şüpheli yakalandı.”
11 İl Merkezli Düzenlenen Operasyonlarda 19 Milyar 930 Milyon TL Hesap Hareketliliği Bulunan 230 Şüpheli Yakalandı