Sonuçları “The Lancet” dergisinde yayımlanan çalışmada, Ontario Halk Sağlığı (PHO) ve Klinik Değerlendirmeli Bilimler Enstitüsü (ICES) araştırmacıları, ana yollara yakın oturmakla demans, Parkinson hastalığı ve multiple skleroz (Çoklu sertleşim) arasındaki bağlantıyı keşfetmek için Kanada’nın Ontario bölgesindeki 20-85 yaş aralığındaki 6,5 milyon kişiyi ikametgah adreslerine göre inceledi.
Çalışmada, yoğun trafiğin yaşandığı yollara 50 metre uzaklıkta oturan kişilerin demansa yakalanma oranlarının, 300 metre uzaklıkta ikamet edenlerden yüzde 7 daha fazla olduğu ortaya konuldu.
Ontario’da, 2001-2012 yıllarında 243 bin 611 demans, 31 bin 577 Parkinson ve 9 bin 247 multiple skleroz vakası görüldü. Öte yandan, çalışmada, işlek caddelere yakın oturan kişilerde yalnızca demans riskinin arttığı, trafikle Parkinson ve multiple skleroz arasında böyle bir ilişki bulunmadığı kaydedildi.
Toronto Üniversitesi, Carleton Üniversitesi, Dalhousie Üniversitesi, Oregon Eyalet Üniversitesi ve Kanada Sağlığından araştırmacıların katkıda bulunduğu çalışma, Kanada Sağlığı tarafından finanse edildi.
AA


İletişim Başkanı Duran’dan 2026 NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne ilişkin açıklama
İletişim Başkanı Duran, TRT 48. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Programı‘nda konuştu
Büyükşehir’den Yüzde 50 Hibeli Sıvı Gübre Desteği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ulukaya’yı kabul etti
Kadın A Millî Takımımız, FIFA Sıralamasında 7 Basamak Yükseldi
23 Nisan Haftası “Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi” Programıyla Başladı
Harbiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Coşkusu