Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler Vebitcoin şirket yöneticisi İ.B, şirket ortağı eşi G.B. ve 2 şirket çalışanı, ifade işlemlerinin ardından Muğla Adliyesine sevk edildi.
Zanlılar, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, 23 Nisan’da işlemlerini durdurduğunu açıklayan kripto para platformu Vebitcoin’in, Türkiye’deki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etmiş ve Vebitcoin firması ve yöneticileri hakkında inceleme başlatmıştı.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca da Vebitcoin’in yürüttüğü işlemlerle ilgili mağduriyetler bulunduğu iddiaları üzerine “nitelikli dolandırıcılık” suçundan soruşturma başlatılmış, şirket merkezinde ve bir kısım adreslerde yapılan arama ve el koyma işlemlerine müteakiben şirket yöneticisi ve çalışanları olan 4 kişi 24 Nisan’da gözaltına alınmıştı.
AA


Kırşehir Trafik Jandarması Ekipleri Çocukların Trafik Bilincinin Erken Yaşta Kazandırılması Amacıyla Bilgilendirmelerde Bulundu
Bakan Gürlek: “Soruşturmanın Sonuna Kadar Gidilmesi Gerekiyor”
Marble Talks’ta doğal taşın geleceği konuşuldu
Kemerburgaz Kent Ormanı 5. Kez Yeşil Anahtar Aldı
Bakan Tekin, 2. Gençtek Zirvesi’ne Katıldı
Sivrisinekle Mücadelede Hazırlıklar Tamamlandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek Türk Hukuk Enstitüsü Heyetini Kabul Etti