Tapulu ev alıp elektrik aboneliğine başvuran ancak ‘ açma-kapama bedeli’ ile karşılaşanlar ile yeni bir eve taşınanlar açma kapama bedelini geri alabilecek. Kayseri’de yeni taşındığı eve gelen ilk elektrik faturasında yer alan 24 TL’lik açma kapama bedeline itiraz eden tüketicinin 2 yıllık hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı. Kayseri 2. Tüketici Mahkemesi’nin verdiği emsal karar göre, elektriği borcundan dolayı kapatılmamasına rağmen elektrik faturalarında yer alan ‘ açma kapama bedeli ‘ ile karşılanan tüketiciler, geriye dönük 10 yıl içinde ödedikleri bu bedeli geri alabilecek.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, örnek bir karara imza atıldığını belirterek ‘ Bu elektrik borcunu ödemeyip, elektriği kapatıyor. Yeni kiracı geldiğinde bu kişiden ‘ açma – kapama bedeli ‘ alınıyor ‘ dedi.
HUKUKSUZ TAHSİLAT
Davanın 2 yıl önce açıldığını belirten Şahin ‘ Mahkeme bunun yasal olmadığına, hukuksuz bir tahsilat olduğuna karar verdi. Ancak elektrik kullanılırsa ve tüketici borcunu ödemez de elektriği kesilirse bu paranın alınabileceğine karar verildi.
Haber Turk


Trabzonspor, Freiburg Karşısında
Beşiktaş, Celtic Karşısında
Jandarma Komandolar “Savaşçı Yarışması”nda Sınırlarını Zorluyor
“21 ilde düzenlenen operasyonlarda vatandaşlarımızı 464 milyon TL dolandırdığı tespit edilen 327 şüpheli yakalandı.”
11 İl Merkezli Düzenlenen Operasyonlarda 19 Milyar 930 Milyon TL Hesap Hareketliliği Bulunan 230 Şüpheli Yakalandı
Bakan Bak’tan Dünya Şampiyonu Şevval İlayda Tarhan’a Tebrik Mesajı
Bakan Tekin “Kitap Kurtları Yarışıyor” Programının Tanıtım Toplantısı’na Katıldı