YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, 2019’un sonlarında başlayan ve 2020 yılının ilk aylarına damgasını vuran Kovid-19 küresel salgını ile yükseköğretim kurumlarında uzaktan eğitime geçildiği hatırlatıldı.
Uygulamalı eğitimlerin bir kısmına devam edilmesi ve özellikle harmanlanmış (hibrit) öğretimin de yaygınlaşması ile geçen yıl “Küresel Salgında Yeni Normalleşme” çalışmalarının yapıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Salgının dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili kurulları tarafından salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması gerektiği belirtilmiştir. Buna göre üniversitelerimizde ‘koronavirus komisyonları’ oluşturulmuş, hızlı karar mekanizmaları tesis edilmiştir. 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde Yükseköğretim Kurulu olarak örgün programlarda yüz yüze eğitime başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir. Salgının seyrine, altyapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, Kovid-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir.”
AA


Bakan Tekin, 2. Gençtek Zirvesi’ne Katıldı
Basın Açıklaması
Sivrisinekle Mücadelede Hazırlıklar Tamamlandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek Türk Hukuk Enstitüsü Heyetini Kabul Etti
21. Yarı Maraton Nedeniyle Bazı Yollar Kapatılacak
AKK Başkanı Yılmaz’dan Kahramanmaraş Ve Şanlıurfa’da Yaşanan Okul Saldırılarına Yönelik Açıklama
UEFA ve TFF, Euro 2032 Stadyum Toplantısı Gerçekleştirildi