Günlük 34 milyon hareketlilik ve iki kıta arasında gerçekleşen yaklaşık 2 milyon yolculukla küresel ölçekte öne çıkan İstanbul, Avrupa’nın en prestijli akıllı ulaşım etkinliği olan 17. ITS Avrupa Kongresi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Avrupa’nın önde gelen şehirlerini geride bırakarak organizasyona ev sahipliği yapma hakkı kazanan İstanbul, 50’den fazla ülkeden 3 bini aşkın katılımcıyı ağırlayarak sürdürülebilir mobilite vizyonunu dünyaya tanıtacak. “İnovasyona Köprü Olmak: Entegre, Güvenli ve Kesintisiz Mobilite” temasıyla gerçekleştirilecek kongrede, alanında uzman 100’ü aşkın yabancı konuşmacı; akıllı şehir teknolojileri, entegre ulaşım sistemleri, veri odaklı mobilite çözümleri ve sürdürülebilir ulaşım politikalarını küresel ölçekte tartışmaya açacak.
İBB İŞTİRAKLERİNDEN 17. ITS AVRUPA KONGERİSİ’NE ÇIKARMA
İBB’nin teknoloji ve ulaşım iştirakleri; İSBAK, İSTTELKOM, Şehir Hatları, İSPARK, BELBİM, İstanbul Ulaşım ve Metro İstanbul ortak stant alanında projelerini sergileyecek. İştirak şirketleri, dijital ödeme sistemlerinden gerçek zamanlı veri analitiğine kadar İstanbul’un akıllı ulaşım vizyonunu aktaracak. İştirakler geliştirdikleri projeler, sundukları yenilikçi çözümler ve İstanbul’a sağladıkları katma değeri uluslararası katılımcılarla paylaşacak. Kongrenin açılış töreninde İBB Başkan Vekili Nuri Aslan da bir konuşma gerçekleştirecek.
İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 17. ITS Avrupa Kongresi, İstanbul’da geliştirilen akıllı sistemlerin küresel pazara açılmasına ve dünya teknolojilerinin kente entegre edilmesine olanak sağlayacak. İstanbul’un akıllı ulaşım sistemlerinde dünya çapında bir “yaşayan laboratuvar” olduğunu tescilleyecek.
İBB


Kore Gazisi ile Koreli Heyet Bağcılar’da Buluştu
Bakan Tekin, Çocuklarla Anıtkabir’i Ziyaret Etti
İletişim Başkanı Duran’dan 2026 NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne ilişkin açıklama
İletişim Başkanı Duran, TRT 48. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Programı‘nda konuştu
Büyükşehir’den Yüzde 50 Hibeli Sıvı Gübre Desteği
Kadın A Millî Takımımız, FIFA Sıralamasında 7 Basamak Yükseldi
TBMM Çocuk Özel Oturumunu, 6. Sınıf Öğrencisi İnci Yıldız Şentürk Yönetti