Türkiye ile Moğolistan arasında gerçekleştirilen Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi 10. Dönem Toplantısı kapsamında Moğolistan’da bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Moğolistan Başbakan Yardımcısı Nyamtaishir Nomtoibayar ile bir görüşme gerçekleştirdi.
İki ülke arasında gerçekleştirilecek iş birliği çalışmaları ile yatırım fırsatlarının değerlendirildiği görüşmede; serbest bölgeler ve organize sanayi bölgelerine yönelik çalışmalar ele alındı.
Karakurum şehrinde kurulması planlanan serbest bölge ile kargo havaalanı projelerinde Türk firmalarının yer alabilmesine yönelik imkanların da istişare edildiği görüşmede ayrıca, havaalanları başta olmak üzere ulaşım ve altyapı alanlarında iş birliği yapılması, altyapı projelerinde Türk firmalarının görev üstlenmesi ve organize sanayi bölgelerinde faaliyet göstermek isteyen firmalara hukuki ve teknik destek sağlanması konuları da değerlendirildi.
Görüşmenin ardından Cengiz Han Müzesini ziyaret eden Bakan Çiftçi, daha sonra ise Moğolistan Savunma Bakanı Damba Batlut’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen akşam yemeğine katıldı.
Moğolistan programı kapsamında Ulanbator Büyükelçiliğini de ziyaret ederek Büyükelçi Başak Genç Yüksel ve elçilik personeli ile bir araya gelen Bakan Çiftçi, ayrıca Moğolistan Devlet Televizyonu MNB’nin Haber Daire Başkanı Gandimaa Rentsendorj’a Moğolistan ziyaretine dair değerlendirmelerde bulundu.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ı tebrik etti
Büyükşehir’in Müzeleri Artık Daha Ulaşılabilir
Yollar Yenileniyor, Ulaşımın Konforu Artıyor
Rıza Kayaalp Kocatepe Sohbetleri’nde Başkentlilerle Buluştu
İBB’den LGS Ve YKS Günlerinde Öğrencilere Destek
İletişim Başkanı Duran: “İftira ve propaganda, gerçekleri değiştiremez”
“Ankara Zirvesi’nin NATO tarihinde bir referans noktası olması için hazırlıklarımızı yoğunlaştırdık”